De ABOP Landbouw-grond in Sipaliwini

De ABOP Landbouw-grond in Sipaliwini

Eerste oogst ABOP-landbouw project Sipaliwini

Het project dat door ABOP is gestart is in volle gang. De afgelopen week vond de eerste oogst plaats op het ABOP-landbouwproject in Sipaliwini, te Langu. Vorig jaar september had ABOP een aanvang met dit landbouwproject gemaakt. Via dit project verschaft ABOP werkgelegenheid voor 50 tot 60 Surinamers uit deze omgeving.

Er worden diverse producten verbouwd zoals watermeloen, pomtayer, banaan en rijst. Het areaal dat beplant wordt is 1 HA groot. De ABOP draag zo bij aan het creƫren van werkgelegenheid en zelfvoorzienendheid van de lokale mensen. ABOP helpt de mensen met het aanscherpen van Landbouwvaardigheden en de competentie ondernemerschap wordt door middel van praktisch leren toegepast. De mensen die werken op de landbouwgrond worden betaald uit de opbrengsten van de verkoop van de landbouwproducten.

Op de landbouwgrond zijn de afgelopen weken 550 watermeloenen geoogst, rijst en pomtayer. Deze producten worden in boten geplaatst en naar de stad vervoerd voor verkoop.

Hieronder op de foto is ABOP-parlementariƫr Dinotha Vorswijk hard aan het werk op de landbouwgrond. Ook zien we een foto van de geoogste rijst.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *