SEEKA en ABOP

ABOP en Seeka ondertekenen samenwerkings-overeenkomst voor komende verkiezingen.

 

De voorzitters van beide partijen, Ronnie Brunswijk en Paul Abena, hebben in het ABOP-partijcentrum aan de Verlengde Keizerstraat de samenwerkings-overeenkomst ondertekend.

Beide voorzitters geven aan dat de samenwerking de eenheid onder de marronpartijen demonstreert en dat is volgens hen ook de wil van de achterban. De bundeling is een opdracht die we hebben gehad van de achterban. Ze zeggen dat de achterban graag ziet dat de marronpartijen weer bijeenkomen.

Dit betekent dat Seeka opgaat in de Abop en dat als één entiteit de verkiezingen van mei 2020 wordt ingegaan. Hiermee wordt geanticipeerd op het pre-electorale samenwerkingsverbod dat de regering voorstaat. “Als de voordeur voor ons wordt dichtgehouden, lopen wij via de achterdeur. Als dat niet lukt, w’e dyompo a fensre“, schetst Brunswijk metaforisch.

De voorzitters van de ABOP en SEEKA zeggen met de bundeling invulling te geven aan de wil van het achterland. De intentie om samen te werken is vorig jaar kenbaar gemaakt bij de viering van Marrondag op 10 oktober. Abena zegt dat de eenheid onder de Marrongroepen in 2005 is gedemonstreerd met de vorming van ACombinatie.

Deze bundeling, waarin Abop, BEP en Seeka zaten, leverde zeven zetels op, maar viel later uiteen. “We moeten in eenheid dingen doen voor de achtergestelden. Als je een vuist vormt, heb je geen propaganda nodig”, aldus Abena. De Seeka-voorman zegt dat is geleerd uit de fouten van 2005. “Die rijpheid was er niet. Gisteren en vandaag zijn niet hetzelfde.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *