ABOP bij 30 jaar; De partij staat voor hoop

ABOP bij 30 jaar; De partij staat voor hoop

“Abop is er om hoop te geven zodat het land niet naar de afgrond afglijdt. Suriname is nog niet verloren”, zei Ronnie Brunswijk gisteravond aan de redactie bij de viering van de jaardag van de partij. Volgens de voorzitter heeft de partij getracht Suriname in economisch opzicht op een hoger niveau te brengen.

“Bij deelname van de partij in de regering-Venetiaan was het land stabiel. Ook toen wij participeerden in de regering-Bouterse was dat het geval.” De voorzitter zegt dat het slecht gaat in het land omdat de partij geen deel meer uitmaakt van de regering. “Ze kunnen het niet aan en met de dag gaat het slechter. We bereiden ons voor om in 2020 samen met andere partners over te nemen.” Brunswijk stelt dat Abop heel veel ideeën heeft hoe het land uit het isolement te halen De NDP krijgt onze visie en ideeën niet.” De partij bereidt een aantal ontwikkelingsprojecten voor.

De Abop deed voor het eerste mee aan verkiezingen in 1996 en vervolgens in 2000. Geen van beide keren behaalde ze een zetel. Bij de daarop volgende verkiezing,in 2005 kreeg ze één zel in Marowijne en trad Brunswijk toe tot de Nationale Assemblee. Vijf jaar later werden het drie zetels en in 2015 groeide de partij uit tot vijf zetels in het parlement, onder aantekening dat Abop in combinatieverband meedeed aan de stembusgang. “We werden pas een echte partij toen we in 2005 zetels behaalden.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *