BRUNSWIJK SCHENKT MEUBILAIR AAN O.S. BAMBISCHOOL

BRUNSWIJK SCHENKT MEUBILAIR AAN O.S. BAMBISCHOOL

BRUNSWIJK SCHENKT MEUBILAIR AAN O.S. BAMBISCHOOL TE MOENGO

75% van het oude meubilair van de O.S. Bambischool in Moengo is vervangen met hulp van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.

De school in Moengo telt ongeveer 400 leerlingen en kampt al Jaren met een tekort aan meubilair. Volgens schoolleider Tresna Pinas is er verschillende keren aangeklopt bij het Ministerie van Onderwijs Wetenschappen en Cultuur, echter zonder succes. De school heeft uiteindelijk uit eigen middelen geprobeerd enkele tafels te repareren. Ook kreeg de school vorig jaar enkele kleine donaties. Ondanks deze inspanningen was echter nog zeker 75% van de tafels en stoelen aan vervanging toe.

Tijdens het bezoek van de vp op de eerste schooldag van het jaar vroeg de schoolleider om ondersteuning. De vp toonde zich begaan met de situatie op de school, meldt het Directoraat Volkscommunicatie. Brunswijk deed de belofte zich te zullen inzetten om het oude en kapotte meubilair van de school te vervangen. Deze belofte werd vrijdag ingelost. Pinas is blij met de schenking. Volgens haar is de situatie op haar school geen uitzondering, maar wel heel erg. Namens de school bedankte zij de vp met de schenking van stoelen, tafels, kasten en bureaus.
Volgens de schoolleider draagt goed meubilair zeker bij aan de motivatie van de kinderen. De kinderen van O.S. Bambi gaan momenteel net als die van de andere basisscholen in Suriname slechts een deel van de week naar school. Dit in verband met de voorschriften ter bestrijding van het coronavirus. “De kinderen waren eraan gewend om elke dag op school te komen en je hebt nu dus enkelen die nog steeds elke dag komen”, vertelt de schoolleider. “Dit geeft aan dat de kinderen welwillend zijn en dat moeten we stimuleren”, meent Pinas. De leerlingen van deze school kregen aan het begin van het schooljaar reeds een goed gevulde schooltas en pakktjes van de vp.

One thought on “BRUNSWIJK SCHENKT MEUBILAIR AAN O.S. BAMBISCHOOL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *