Minister Dinotha Vorswijk reikt 320 grondpapieren uit in Nickerie

Minister Dinotha Vorswijk reikt 320 grondpapieren uit in Nickerie

Uitreiking Grondpapieren in Nickerie

Op zaterdag 5 augustus 2023 mocht een groep van meer dan 300 burgers van Nickerie hun grondpapieren in ontvangst nemen. President Chandrikapersad Santokhi en Minister Dinotha Vorswijk van GBB waren aanwezig voor dit heugelijk moment.

Deze vijfde uitreiking markeert een belangrijke stap in het leven van de burgers. Deze specifieke uitgifte richtte zich op mensen die al jaren wachtten op hun grondpapieren. Dit omvat zowel Bereidverklaringen als Toewijzingsbeschikkingen. President Santokhi benadrukte dit belang en hoe het bijdraagt aan de vooruitgang van ons geliefd Suriname.

Tijdens de ceremonie werd ook de wens van de bevolking voor een afdeling van het Management Instituut voor Grondregistratie en Land Informatie Systeem (MI-GLIS) in Nickerie naar voren gebracht. Dit zou reizen naar Paramaribo voor de benodigde stukken overbodig maken.

Minister Vorswijk heeft aangegeven dat hier serieus werk van wordt gemaakt, en dat er plannen zijn voor een permanente afdeling van MI-GLIS in Nickerie.

Minister Vorswijk deelde in haar toespraak mee dat een soepel proces van indienen essentieel is voor een groter aantal uitgiftes. Ze merkte op dat vandaag meer dan 300 stukken konden worden uitgereikt, maar dat het er zelfs 400 hadden kunnen zijn als alle stukken compleet waren ingediend.

Met deze uitgifte zijn niet alleen grondpapieren overhandigd, maar hebben ook deze groep burgers van Nickerie de nodige zekerheid gekregen waar ze al jaren op hebben gewacht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *