Sampie: Justitie en Politie moet bedelen voor middelen

Sampie: Justitie en Politie moet bedelen voor middelen

Assembleelid Edgar Sampie (ABOP/PL) heeft tijdens de behandeling van de aanvullende begroting gisteren opnieuw zijn zorgen kenbaar gemaakt over de veiligheid in het land. Het kan volgens hem niet zo zijn dat het ministerie van Justitie & Politie dat belast is met de veiligheid van het land, moet knokken en bedelen voor middelen om de achterstand in de operationele kosten in te lopen.

Sampie voerde aan dat zo niet door kan worden gegaan wat de veiligheid betreft. “Mensen gaan dood, mensen verliezen hun geld, mensen verliezen hun waardevolle spullen. Zelfs de poti man in Wintiwai, Pontbuiten, Witboiti en Ephraimzegen verliezen hun gascilinders, televisietoestellen en andere waardevolle spullen waarvoor zij zo hard werken en sparen”, stelde het Assembleelid. “Dit alles, komt omdat wij de veiligheid niet serieus nemen en het ministerie van Justitie en Politie met daaronder zijn onderdelen, teveel in de steek laten. Het kan nooit zo zijn en het zou nooit zover moeten komen in een goed draaiend land dat de politie of brandweer niet kan uitrukken omdat erĀ  geen benzine is of omdat de brandstofleveranciers geen brandstof kunnen leveren vanwege een achterstand in betaling.”

De samenleving gaat de vinger wijzen naar de minister of het ministerie, “maar ik ben elke week op het ministerie als voorzitter van vaste commissie Justitie en Politie. Ik zie alles wat er zich afspeelt en ik hoor alles. Mijn oproep is dat de totale regering, van de kleinste man tot de grootste man, van de laagste man tot de hoogste man, de veiligheid van de totale samenleving serieus moeten nemen en erkennen als gezamenlijke verantwoordelijkheid”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *