Meer dan vierhonderd ontevreden BEP’ers massaal naar ABOP

Meer dan vierhonderd ontevreden BEP’ers massaal naar ABOP

Ondertekening ABOP MET BEWEGING van de BEP

Een grote groep ontevreden leden van de partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) is massaal tot de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) toegetreden. Dit gebeurde zondag tijdens een bijzondere meeting in het ABOP-centrum aan de Verlengde Keizerstraat. De grootste groep komt uit het Tapanahony Boven-Surinamegebied en het bestuursressort Klaaskreek uit Brokopondo en het Matawaigebied. Met deze toestroom van meer dan vierhonderd personen is eveneens een beweging ontstaan.

ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk is blij met deze grote toestroom. “Het is niet dat wij de BEP betaald willen zetten of kapotmaken,” zegt Brunswijk. “Het is de opmars van de gedemonstreerde eenheidsgedachte die zich nu manifesteert.”

Een belangrijke trekker van BEP in het Boven-Surinamegebied, Kenneth Koedemoesoe, behoort samen met zijn aanhang tot de personen die de overstap heeft gemaakt. Hij tekende als coördinator namens de BEP-beweging een samenwerkingsovereenkomst met de ABOP. Hij zegt dat velen uit zijn ressort de stap ook hebben gedaan en dat de opmars van de ABOP niet meer te stuiten is.

Koedemoesoe werd ondersteund door kapitein Willem Wilson Positief van Matawai. Volgens hen is de reden van de toestroom dat de BEP weigert om aan de oproep tot bundeling van de achterban, gehoor te geven. Volgens de nieuwe aanhangers toont ABOP daadkracht en is eenheid gedemonstreerd. De BEP-beweging vindt ook dat de steeds groter wordende economische crisis weinig perspectieven voor de toekomst biedt voor de welvaart en het welzijn van het binnenland. De eenheidsgedachte die zich in het Mapane-akkoord uitte, is volgens hen een duidelijke stap van de ABOP om middels eenheid de strijd tegen onderdrukking en het huidige desastreuze regime.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *