Ronnie ‘Bigi Bravo’ Brunswijk is afgestudeerd, Master of Business Administration

“Je bent nooit te oud om te leren, dit is een voorbeeld aan de drop outs,” zegt een stralende Brunswijk. “Drop out zijn is niet het einde, if yu wani yu o doro, met kennis kom je verder.”
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk is vandaag afgestudeerd als Master of Business Administration (MBA). Hij behaalde zijn bul aan de Akamai University, gevestigd in Hawaii in de Verenigde Staten. Na het in ontvangst nemen van zijn bul zei Brunswijk dat een mens nooit te oud is om te leren.

Een dolblije Brunswijk noemt de afgelopen drie jaar van zijn studie een heel zware en vermoeiende periode. “Als persoon wist ik wel waarvoor ik ging. Daarom heb ik volgehouden. Voor nu zal ik me zeker weer volledig inzetten voor het parlement. Dit heb ik in de afgelopen periode voor even geparkeerd vanwege deze zware studie.”

De politicus legt aan journalisten uit dat hij dit niet zomaar heeft gedaan. Als persoon wil hij een voorbeeld zijn voor de jonge Surinamers. Daarnaast is het naar zeggen van de partijvoorzitter goed om je te blijven scholen. “Als je leiding wilt geven aan een land moet je innovatief blijven denken en je ook laten scholen,” zegt een zeer trotse Brunswijk na ontvangst van zijn bul.

De ABOP-voorman zegt hiermee ook een sein te hebben gegeven aan de mensen die altijd denken dat het te laat is voor hen. “Zolang je in leven bent, heb je de kans om iets te doen om je zelf te kunnen ontwikkelen.”

Partijvrienden, familie en genodigden zijn massaal getogen naar de buluitreiking van Brunswijk. Hij liet verder weten dat hij het ook in overweging zal nemen om nog verder te studeren. Op weg naar 2020 zal dat niet kunnen vanwege het zware politieke werk.

Brunswijk heeft het kwikgebruik binnen de kleinschalige goudwinning als onderwerp in zijn masterthesis onderzocht. Tijdens het onderzoek heeft hij zich gefocust op Oost-Sipaliwini. Brunswijk concludeert in zijn onderzoek dat alle goudbedrijven die actief zijn in Oost-Sipaliwini kwik gebruiken bij de goudwinning.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *