Adjoema Kondre nu 1 x 24uur stroom

Adjoema Kondre nu 1 x 24uur stroom

Onder het brengen van een plengoffer vond de ingebruikname van de elektrificatie te Adjoema Kondre in het district Marowijne plaats. Op donderdag 25 februari 2021 werd door de president-commissaris van de Energie Bedrijven Suriname, Leo Brunswijk, met een druk op de knop het dorp verlicht. Het dorp beschikt vanaf deze datum over 1 x 24uur stroom.

De regering heeft een grote inhaalslag te maken. Leo Brunswijk hield de dorpelingen voor dat de stroomvoorziening ook plichten met zich meebrengt, zoals het maandelijks betalen voor de evenredig verbruikte stroom. Hij gaf de bewoners ook aan om zorg te dragen voor de elektrische installatie in hun woningen, zodat men aangesloten kan worden op het elektriciteitsnet.

Ook in Nickerie zijn er gebieden die op het elektriciteitsnet moeten worden aangesloten. Het is de plicht van de EBS om in deze nood te voorzien, zegt Leo Brunswijk. Op zaterdag 26 februari was de EBS ook in Nickerie om daar werkzaamheden te verrichten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *